Стопкадър бТВЗаместник-председателят на Комисията по земеделие Росен Костурков отправи критика към

...
Стопкадър бТВЗаместник-председателят на Комисията по земеделие Росен Костурков отправи критика към
Коментари Харесай

Зам.-шефът на Комисията по земеделие в НС: Не знам да има споразумение забраната за внос на зърно от Украйна да продължи

Стопкадър бТВ

Заместник-председателят на Комисията по земеделие Росен Костурков насочи рецензия към Ройтерс за погрешна информация.

Той направи това, до момента в който разяснява злободневната тематика с възможното рухване на възбраната за импорт на зърно от Украйна.

Според Ройтерс Унгария се е схванала със Словакия, Румъния и България възбраната да продължи и след 15 септември.

В утринния блок на бТВ Костурков обаче сподели, че след вчерашното решение на Министерски съвет, най-вероятното решение през днешния ден на Народното събрание е, че няма да се включи в продължаването на възбраната, тъй като няма смисъл, откакто тя изтича на 15 септември.

Последва незабавна реакция на Мария Цънцарава.

Чакайте, може ли единствено малко по малко, тъй като и аз самата, мисля, че се обърках, сподели водещата на „ Тази заран “.

Първо, ние стоим на позицията, че през днешния ден вие в Народното събрание би трябвало да гласувате да падне тази възбрана. Това е първа точка за разглеждане Народното събрание. Какво ще се случи ще разберем. Световната организация Ройтерс обаче оповестява, че министърът на земеделието на Украйна се е споразумял със своите сътрудници, т.е. с Кирил Вътев, неговите сътрудници от Румъния, Словакия и България, възбраната да остане в действие и след 15 септември Може ли да го потвърдите, попита Цънцарова.

Нямам визия какво визират Ройтерс сега. Вчера министър Вътев беше на чуване в комисията Това беше една от тематиките. Това, което той сподели и апропо той си е прав, е, че министърът на земеделието би трябвало да пази българските аграрни производители, отговори Костурков.

Голяма картинка обаче на процедура се взема решение от Министерски съвет, тъй като имат по-добър взор върху общите стопански индикатори, добави той.  

Само да почистим. Нямате информация да има съглашение, което министърът на земеделието да е постигнал възбраната за зърно да продължи, попита още веднъж Цънцарова.

Нямам информация. По-скоро в тази ситуация има някакво недоумение от сътрудниците от Ройтерс, сподели Росен Костурков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР